Село Близнаци е разположено в Североизточна България и заради живописното си разположение на 2,5 км от брега на Черно море, добива популярност и става чудесно място за живеене и почивка. Старото име на селото е Панбуклу, което в превод означава Памукова градина.Голяма част от къщите тук  са превърнати в семейни хотели, които приемат туристи през летния сезон. Другите  предимства на село Близнаци са, че е на 23 км от Варна и на около 4 км от магистралата Варна-Бургас. Курортният комплекс Камчия също е много близо  и има асфалтов път от село Близнаци до него. Очаровани от спокойствието, тишината, близостта до морето и чистата плажна ивица, много чужденци си купуват имоти в село Близнаци.

Няколкото плажа, близко до село Близнаци, са от малкото уединени плажни ивици по северното Черноморие. Плаж „Романтика“  е най-близо до селото, около 3 км с брегова ивица около един километър и напълно отговаря на името си. Заради близостта до устието на река Камчия, морската вода е с по-ниска соленост, но трябва да се внимава като се влиза в морето в този район заради водните течения и ями, които са опасни. Плажът е неохраняем, храна и напитки е препоръчително да си носите, въпреки, че в близкия къмпинг „Романтика“ има магазини и заведения. Плажът „Топаз Кулак“ се намира на север от плаж „Романтика“ и е с още по-дълга плажна ивица и кристално чиста вода. Много популярен е плажът  на Паша дере, който е с 4-километров бряг и напоследък много посещаван от млади хора и такива на средна възраст, които искат да релаксират далеч от шумните градски плажове и модерни курорти. Той е на около 7 км от село Близнаци и ще трябва да пътувате с кола дотам.

На някой от близките до село Близнаци плажове може да си направите пикник покрай вечерния огън, да наблюдавате невероятния залез и да се любувате на тишината и красотата на пейзажа-това може да бъде едно страхотно и незабравимо преживяване.Особено ако на трапезата има риба, която сте уловили сами.  А да посрещнете изгрева с чаша кафе, когато започва новият ден, е неимоверно щастие!

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Близнаци