Дюни е български черноморски курорт, който предлага изживяване в една вълшебна приказка с любим човек, със семейството или с приятели. Разположен на първокласния път от Созопол към Приморско и Царево сред борова гора, Дюни е всичко за което е мечтал човек за своята почивка.

Построен през 1986 г. от австрийската строителна фирма „Рогнер“, Дюни представлява една от най-престижните дестинации в югоизточна Европа. През 2000 г. ,комплексът е реновиран основно , но е запазил уюта, красотата и романтиката на средиземноморската и типично българска атмосфера. Дюни отстои на 5 км южно от  известния с вкусната си рибена чорба Созопол и на 10 км северно от резервата Ропотамо с красивите лилии в реката.

Във ваканционно селище Дюни, хотелите са пет на брой-Холидей Вилидж, който заема централно място в курорта и калдъръмените му улички водят до другите четири хотела и къщите с фамилни стаи; Хотел Пеликан; Хотел Belleville; Кралски дворец Марина;Хотел Марина Бийч. Плажът с дължина 400 м и ширина 100 м, се намира на 200 м, но алеята до него е пешеходна зона. Всеки от хотелите разполага с открит плувен басейн с шезлонги с дюшечета, чадъри и душове. Ресторанти има във всеки от хотелите и те предлагат изискано обслужване освен инклузив и с храна по желание на туристите. Развлеченията и забавленията в курорта Дюни са много и разнообразни.

За любителите на спортните занимания, комплексът разполага с около 10 тенис корта, тенис на маса, мултифункционалното игрище тартан, стрелба с лък, аеробика, плажен волейбол и футбол. Амфитеатърът с капацитет 1600 места е място, където за туристите се изнасят концерти и театрални постановки. Веднъж на две седмици покрай някой от басейните се провежда вечерно шоу с фойерверки. А организираното плажно парти с огън на открито, е неповторимо преживяване. Морското пространство пред курорта Дюни е особено популярно за уиндсърфистите.

Впечатляващо е да се наслаждава човек на различно оцветените платна, носещи се по вълните и правейки грандиозни маневри и трикове. Баровете неизменно присъстват и тук. Басейн баровете, тенис корт баровете и снек баровете на плажа  предлагат  разнообразни и интересни напитки за възрастни и деца. Освен естествената зеленина, в комплекса Дюни има красиви градини и цветни алеи, придаващи очарование на цялата обстановка тук. Неповторимите изгреви и залези край морето са едно енергийно зареждане за тези, които обичат да ги наблюдават.
Ваканцията в Дюни ще ви донесе много приятни изживявания. Отличното разположение на комплекса с невероятния плаж със ситен златист пясък и чисти морски води, възможностите за екскурзии до близките градове и курорти и обслужване, което прави всеки посетител специален-това е Дюни!

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Дюни