Официалният пост Тианфу представлява древна пощенска станция, разположена в живописно място при трите природни моста Тианкен (Tiankeng) в Китай, на 10 км от Национален парк Fairy Mountain. Построена още през 619 г. сл. н. е. по време на династиите Хан и Танг, пощенската станция е предавала не само национални документи и писма, но и транспортирала длъжностни лица,  пътници и предмети между провинциите Фуджоу и Цианжоу.

Освен това е изпълнявала и функциите на хотел. Новопостроената пощенска станция напълно имитира древната и е мястото на заснемане на филма „Градът е пълен със златни доспехи“на Джан Имоу. Режисьорът на филма избрал това фантастично място, заобиколено от стръмни скали и зелени храсти, използвайки записките на древните книги, за да построи този пощенски пост Tianfu в местността Wulong, близо до град Chonqing.

Пощенската станция е построена в долната част на карстовата зона до трите естествени моста, носещи имената Tianlong(Небесен дракон), Qinglong (Лазурен дракон) и Heilong (Черен дракон), които са най-голямата сътворена от природата мостова група в Азия. За да се възстанови оригиналния вид на пощенската станция Тианфу, всички детайли са специално изработени и транспортирани от други провинции. В двора й има повече от 20 къщички, изградени от зелени тухли и сиви керемиди имащи различни предназначения като главна къща, приемна зала, място за охраната, конюшни и др.

Големите червени фенери, окачени високо в Главната къща, носят надписа „Официален пост Tianfu“ и полюшвайки се от вятъра, изглеждат като горящ пламък в красивата долина.Стълбовете пред пощенската станция и знамето, окачено на висок прът, говорят за това колко е било важно това място. В дъното на двора стои дървена кола, която теглена от коне е изпълнявала пощенските услуги. Този създаден шедьовър на пощенска станция напомня на хората как са изглеждали великолепните сгради на пощенските станции на династиите Хан и Танг.

Специалното географско разположение на Тианфу, се е превърнало в туристическа атракция и едно от най-фотографираните места. От туристическия център на Wulong, автобус може да ви заведе до забележителностите в района. С прозрачен асансьор се стига до дъното на долината, където освен пощенската станция може да видите по-отблизо трите емблематични моста,каретата,бронята и мечът от филма „Градът е пълен със златни доспехи“ и част от реквизита на филма „Трансформърс“.

 Попаднали в страната на чудесата, заобиколени от великолепни карстови планини, чудотворни пещери и красиви водопади, ще се насладите на всичко това, създадено от невероятната природа около пощенската станция Tianfu.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Пощенска станция Tianfu