Когато става въпрос за света на архитектурата и дизайна, Хюстън доказва своите умения от години. От исторически домове в Хайтс и домове от викторианската епоха в Монтроуз до модерни стъклени кули в центъра, този град няма недостиг на уникални пространства за посещение. С нарастващата му репутация на културно огнище, не е изненада, че толкова много пътешественици идват, за да видят за какво е целият този шум. 

История на Хюстън
Хюстън е град на култура, наследство и история. Основан през 1836 г. от двама инвеститори в недвижими имоти в Ню Йорк, градът е кръстен на генерал Сам Хюстън, който става президент на Тексас след извоюването на независимост от Мексико. Икономиката на Хюстън процъфтява в началото на 20-ти век благодарение на откриването на петрол в близкия Бомонт.

В средата на 20-ти век икономиката на района се поколеба, благодарение на поредица от природни бедствия, включително урагани и масивен нефтен разлив в залива Галвестън. След откриването на огромни петролни находища в Мексиканския залив и решението на НАСА да базира програмата си за пилотирани космически полети в Хюстън, състоянието на града се възстанови.

Художествена галерия на университета Райс
Художествената галерия на университета Райс е зашеметяваща сграда, разположена в сърцето на кампуса на Райс. Открита през 2003 г., тази остъклена триетажна сграда е дом на прочутата колекция от модерно и съвременно изкуство на университета. Колекцията включва произведения на художници като Анди Уорхол, Робърт Раушенберг, Сай Туомбли и Дейвид Хокни.

Галерията също така е домакин на туристически изложби и програми, предназначени да ангажират местната общност с изкуство. Посетителите могат да очакват да видят широка гама от модерно и съвременно изкуство, изложено в художествената галерия на университета Райс. В момента колекцията е фокусирана върху темата „Защо изкуство?“, изследвайки въпроси, свързани с културата, идентичността и нашето разбиране за света чрез визуално изкуство.

Музей на изящните изкуства Хюстън
Музеят на изящните изкуства, Хюстън е един от най-посещаваните музеи в страната. Най-големият музей на изкуството в Тексас, тази зашеметяваща сграда със стъклена обвивка съхранява колекция от изкуство от световна класа от Източна Азия, Южна Азия, Океания, Близкия изток и Северна Африка. Частите в колекцията варират от древни скулптури и керамика до картини на Рембранд, Моне, Пикасо и Ван Гог.

Музеят също така е домакин на голямо разнообразие от образователни програми и публични събития, предназначени да ангажират общността на Хюстън с изкуство и култура. Посетителите могат да очакват да видят една наистина зашеметяваща колекция от изкуство в Музея за изящни изкуства, Хюстън. Музеят е особено известен със своите колекции от азиатско, африканско и южноамериканско изкуство, както и с богат набор от произведения на хартия.

Discovery Green
Discovery Green е парк от 10 акра, разположен в сърцето на центъра на Хюстън. Отворено през 2008 г., това обществено пространство е проектирано да бъде „жива лаборатория“, която обединява хората, за да изследват природата в града. Посетителите могат да се насладят на двете основни пространства на парка - моравата и горичката. Тревата е широко открито пространство, което служи като обществено място за събиране на концерти, фестивали и други големи събития. The Grove е тучно, по-интимно пространство, което е домакин на по-малки събития като йога и художествени представления. Посетителите могат да открият първокласна архитектура и буйно озеленяване в Discovery Green. Основните атракции на парка включват параклиса Rothko, арт пространство, което е домакин на редуващи се изложби, фонтана на спокойствието, който кани посетителите да играят, и детската градина Water Discovery, която учи децата на природата.

Топ 6 неща за правене в Хюстън
- The Orange Show: The Orange Show е единствен по рода си музей, разположен в Саут Енд. Разположен в историческа сграда, този музей показва колекция от архитектурни модели, народно изкуство и други странности, свързани с портокала. The Orange Show е един от най-уникалните музеи в Хюстън и чудесно място да прекарате няколко часа, ако искате да научите малко за историята на града.

- Колекцията Menil: Колекцията Menil е музей, посветен на модерното и съвременно изкуство, който се намира в квартал Montrose. Разположен в зашеметяваща тухлена сграда, музеят разполага с въртяща се колекция от картини, архитектурни инсталации и фотография. Колекцията Menil е един от най-добрите музеи в града за феновете на архитектурата и дизайна.

- Фестивалът на изкуствата в Bayou City: Фестивалът на изкуствата в Bayou City е ежегодно събитие, което представя местни художници и привлича огромни тълпи в Discovery Green. Провеждан в рамките на един уикенд, този фестивал е чудесен начин да видите някои от най-добрите публични изкуства в Хюстън и да се насладите на малко от културата на града наведнъж.

- Архитектурният фестивал в Хюстън: Архитектурният фестивал в Хюстън е двугодишно събитие, което празнува архитектурата и дизайна. Провеждайки се през есента, този фестивал включва набор от събития, изложби и лекции, предназначени да обединят общността около културата. Архитектурният фестивал в Хюстън е чудесен начин да научите повече за архитектурата и дизайна в Хюстън.

- Международен фестивал в Хюстън: Международният фестивал в Хюстън е двугодишен фестивал на изкуствата, който празнува многообразието на Хюстън. Този фестивал включва представления, изложби, работилници и лекции, които подчертават работата на артисти от цял ​​свят. Международният фестивал в Хюстън е чудесен начин да научите повече за разнообразната и жизнена култура на Хюстън.

Къде да остана
Хюстън разполага с широка гама от хотелски възможности, които да отговарят на бюджета на всеки пътник. Независимо дали предпочитате да отседнете в центъра на града или в някое от близките предградия, няма да имате проблем да намерите място, където да отпуснете главата си. Това са най-добрите хотели в Хюстън:

- Хотел Grand Hyatt: Разположен в сърцето на центъра, този хотел е на пешеходно разстояние от основните забележителности на града. Хотелът също така предлага лесен достъп до няколко близки магистрали, което го прави лесно да стигнете до други части на града.

- Хотел ZaZa: Разположен в театралния квартал на града, хотел ZaZa е само на кратка разходка от някои от най-добрите музеи в града. Хотелът е също така в непосредствена близост до редица страхотни ресторанти, барове и магазини.

- Хотел Sorella CityCentre: Хотел Sorella CityCentre е елегантен, модерен хотел, разположен в централния бизнес район на града. Този хотел е на пешеходно разстояние от няколко топ ресторанта, барове и магазини. Също така е близо до градската система за леки железници, което го прави лесен за придвижване.

- Hotel Sorella CityCentre: Разположен в района на музеите на града, този шикозен хотел е чудесна възможност за феновете на архитектурата и дизайна. Хотелът е на пешеходно разстояние от музеите от световна класа в Хюстън, включително Музея на изящните изкуства, Хюстън.

- The Belvedere: Разположен в района на музеите на града, този бутиков хотел е чудесна възможност за феновете на архитектурата и дизайна. Хотелът е на пешеходно разстояние от музеите от световна класа в Хюстън, включително Музея на изящните изкуства, Хюстън.

- Хотел Phoenix: Този стилен хотел се намира в квартал Midtown на града. Хотелът е на пешеходно разстояние от най-добрите ресторанти и барове в града и е близо до спирка на лекия железопътен транспорт, което го прави лесен за придвижване.

- The Ritz-Carlton: Разположен в театралния квартал на града, този луксозен хотел е чудесна възможност за феновете на архитектурата и дизайна. Хотелът е на пешеходно разстояние от музеите от световна класа в Хюстън и е близо до градската система за леки железници, което го прави лесен за придвижване.

Кога да посетите Хюстън
Хюстън има субтропичен климат и е топло през цялата година. Докато лятото в тази част на Тексас е много влажно, зимата е мека благодарение на близостта на града до Мексиканския залив. По отношение на най-доброто време за посещение пролетта и есента са идеални, с топло време и по-малко тълпи, отколкото ще видите през натоварените летни месеци. Есента също е сезон на ураганите, така че е важно да следите местните прогнози за времето, за да сте сигурни, че няма да попаднете в буря.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Хюстън