Разположен в сърцето на Сърбия, град Опленац е историческо бижу, което е задължително посещение за всеки любител на пътуването. Известен със своите зашеметяващи пейзажи, богата история и културно значение, Опленац предлага уникална комбинация от природна красота и историческа интрига.

Основната атракция в Опленац, Сърбия е църквата "Св. Георги", мавзолей, съхраняващ останките от сръбския и югославския кралски дом на Караджорджевич, включително петима сръбски крале и техните съпруги. Построена между 1907 и 1912 г., църквата е поръчана от крал Петър I от Сърбия и остава емблематичен символ на кралската история на нацията. Интериорът на църквата е украсен с красиви мозайки, направени от над 40 милиона парчета стъкло, покриващи повече от 3500 квадратни метра.

Освен църквата, Опленац е дом на кралско лозе, засадено от крал Петър I. Това лозе все още функционира днес и произвежда някои от най-добрите вина на Сърбия. Посетителите могат да обиколят лозето и да опитат тези изискани вина.

Освен това Опленац е заобиколен от буйни гори и паркове, предлагащи изобилие от дейности на открито за любителите на природата. Градът е известен и с традиционната си сръбска кухня, с множество ресторанти, предлагащи местни специалитети.

В обобщение, Опленац предлага завладяваща комбинация от история, култура, природа и гастрономия. Със своето кралско наследство, зашеметяващи пейзажи и изискани вина, Опленац е идеална дестинация за онези, които искат да се потопят в богатото наследство на Сърбия. Независимо дали сте любител на историята, винен ентусиаст или просто човек, който цени естествената красота, Опленац има какво да предложи на всеки.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Опленац, Сърбия