Музеят на селото в Кишинев е впечатляваща културна забележителност, която отразява традиционния молдовски начин на живот. Сгушен в сърцето на столицата на Молдова, този музей на открито предоставя завладяващо преживяване в миналото на страната, показвайки богатото наследство и начина на живот на нейните селски жители.

Музеят на селото в Кишинев е автентичен отдих на селски селища, показващ обширна колекция от традиционни къщи, църкви, мелници и други сгради, които са били преобладаващи през 18-ти и 19-ти век. Всяка структура в музея е украсена със старинни мебели и предмети от бита, предоставяйки на посетителите ярък поглед към миналото. Музеят на селото организира и различни културни събития, работилници и традиционни панаири, които допълнително обогатяват изживяването на посетителите.

Музеят на селото в Кишинев е свидетелство за историята на Молдова, предлагайки завладяващо пътуване назад във времето. Това е нещо повече от музей, това е живо въплъщение на културата и традициите на страната.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Музей на селото, Кишинев