Националният музей на декоративните изкуства в Буенос Айрес е известно архитектурно бижу и културна институция в сърцето на Аржентина. Като олицетворение на елегантност и изтънченост, музеят съхранява обширна колекция от над 4000 предмета, вариращи от скулптури, картини, гоблени до декоративно изкуство и обзавеждане от Средновековието до 20-ти век. Националният музей на декоративните изкуства в Буенос Айрес символизира грандиозен съюз на изкуство и история, предлагащ ярко изображение на различни културни изрази, които обхващат векове.

Открит през 1937 г., Националният музей на декоративните изкуства в Буенос Айрес първоначално е бил великолепно имение, принадлежащо на заможното семейство Errázuriz Alvear. Проектиран от известен френски архитект през 1911 г., сградата въплъщава уникална комбинация от френски и италиански неокласически стил, което я прави не само хранилище на изкуството, но и архитектурен шедьовър.

Колекциите на музея са разположени на няколко етажа и стаи, всяка от които излъчва различна аура на лукс и изтънченост. Произведенията илюстрират множество художествени стилове и периоди, отразяващи културното богатство и разнообразие на Буенос Айрес. Някои от основните атракции включват европейски стари майсторски картини, изящна азиатска керамика, сложни сребърни прибори от колониалния период на Аржентина и изключителна колекция от миниатюри.

Националният музей на декоративните изкуства в Буенос Айрес също притежава значителна библиографска колекция с повече от 12 000 тома в библиотеката си. Той често е домакин на различни културни събития и изложби, насърчавайки оценяването и разбирането на декоративните изкуства както за местните жители, така и за международните посетители.

По същество Националният музей на декоративните изкуства в Буенос Айрес е свидетелство за жизненото културно наследство на града. Той служи като основна платформа за любителите на изкуството да изследват и оценят богатите гоблени от декоративни изкуства от различни епохи и региони по света.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Национален музей на декоративните изкуства, Буенос Айрес