Палм Джебел Али е емблематичен и амбициозен проект за недвижими имоти, разположен в Дубай, Обединени арабски емирства. Замислен от Nakheel Properties, този изкуствен остров е предназначен да бъде олицетворение на луксозен живот и свидетелство за човешката изобретателност. Проектът е проектиран във формата на палмово дърво, което е символ на наследството на Дубай и е част от по-голямата инициатива на Palm Islands, която включва Палма Джумейра и Палм Дейра.

Въпреки че строителството на Палм Джебел Али започна през 2002 г., то беше спряно от глобалната финансова криза от 2008 г. Въпреки забавянето, визията за Палм Джебел Али остава непоколебима. Планът е в него да се помещават крайбрежни къщи, търговски центрове и тематични паркове, превръщайки го в първокласна туристическа дестинация. Очаква се проектът да побере над един милион жители след завършване.

Палм Джебел Али е доказателство за стремежа на Дубай да се открои на световната сцена. Той отразява ангажимента на емирството да разшири архитектурните граници и да създаде уникални преживявания както за жителите, така и за посетителите. След като бъде завършен, Палм Джебел Али обещава да бъде не само жилищен рай, но и чудо на съвременното инженерство и дизайн.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Палм Джебел Али, Дубай