Палм Джумейра е забележително постижение на инженерството и емблематичен символ на богатството и амбицията на Дубай. Този изкуствен остров, оформен като палма, е свидетелство за човешката изобретателност и богатството на Обединените арабски емирства. Изграждането му започва през 2001 г. от Nakheel, компания, собственост на правителството на Дубай, и е завършено през 2007 г. Островът Палм Джумейра се простира в Арабския залив и е добавил 520 километра плажове към бреговата линия на града.

Палм Джумейра е известен със своите луксозни резиденции, петзвездни хотели и луксозни заведения за хранене и развлечения. Островът е разделен на три части - ствол, листа и полумесец. В багажника се помещават жилищни сгради и търговски обекти. Лисите са дом на луксозни вили с частни плажове, докато полумесецът, който действа като вълнолом, е домакин на някои от най-известните хотели в света като Atlantis The Palm.

Палм Джумейра не само е архитектурно чудо, но също така играе решаваща роля в туристическата индустрия на Дубай. Той привлича милиони туристи всяка година, които идват да се възхитят на неговото величие, да се насладят на удобствата от висок клас и да изпитат уникалното си предложение за начин на живот, което допълнително стимулира икономиката на Дубай. Палм Джумейра е ярък пример за футуристичната визия на Дубай и неговия ангажимент за разширяване на границите в градското развитие.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Палм Джумейра, Дубай