Разположен в сърцето на центъра на Дубай, фонтанът на Дубай е завладяващ спектакъл, превърнал се в задължителна атракция за посетители и жители. Простирайки се на дължина над 900 фута, което се равнява на повече от две футболни игрища, той се счита за най-голямата в света система с хореографски фонтани. Дубайският фонтан предлага уникална комбинация от забавление и естетика, съчетавайки вода, светлина и музика, за да създаде омагьосващ спектакъл.

Дубайският фонтан е проектиран на езерото Бурж Халифа и завладява публиката с представления, изпълнени със светлина и музика. Шоуто включва репертоар от различни мелодии от класическа до съвременна арабска и световна музика. По време на представлението фонтанът може да пръска 22 000 галона вода във въздуха във всеки един момент и използва 6600 светлини и 50 цветни проектора, за да създаде ярък визуален спектър от над 1000 абстрактни атракции. Спектакълът може да се гледа от всяка точка на алеята на езерото и множество околни структури.

Дубайският фонтан не само се превърна в емблематичен символ на бързото развитие на Дубай, но и в доказателство за ангажимента на града към творчеството, иновациите и развлеченията. Неговите хипнотизиращи изпълнения продължават да пленяват посетителите, което го прави световно призната забележителност и крайъгълен камък на туристическата индустрия на Дубай.

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Фонтанът на Дубай