Генуа

Информация | Kарта
seen
13449
facebook
Генуа

Генуа (Genova) е основният център на лигурите до завладяването й от римляните около 220 г.пр.Хр. През 205 г.пр.Хр. гръцката колония е разрушена от картагенците. Тя е въстановена от римляните,които използват пристанището като база за морския морския си флот по време на многобройните войни които водят. В началото на XІІ в. започва разцветът на Генуа и градът се превръща в голям търговски център. Контролът над лигурския бряг е поет от група търговци и банкери, които поддържат търговски контакти с херцозите, кралете и папите. Владенията му се простират чак до Сирия, Северна Африка и Кримския полуостров. В продължение на 10 години те запазват хегемонията си над градовете и .

В крайна сметка конфликтите на интереси водят до разрушаването на единството на търговската гилдия. Градът-държава окончателно загубва могъществото си през 1381г., когато флотата му е разбита от венецианците близо до град Киоджи. Генуезките владения извън границите на града постепенно падат под властта на Венеция и на Османската империя. Единствено остров Корсика остава генуезско владение до 1768 г. когато е завладян от французите.

Генуа е най-важното морско пристанище на Италия(обслужва 20% от обема на италианския външнотърговски обмен). Генуа е важен образователен и научен център. Промишленост: машиностроене (корабостроене,измервателни уреди),металургична промишленост , химическа промишленост,хранително-вкусова промичленост, полиграфическа промишленост.

Пристанището на Генуа е най-старата част на града. Забележителна е строената през 12 век от бял и черен мрамор Cattedrale di San Lorenzo. В съседство с нея се намира . Интересни са дворците на известната генуезка фамилия .

Снимки Генуа
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Генуа. Снимки от Генуа и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Изглед към Генуа
Генуа - изглъд към пристанището
Изглед от Генуа
Генуа - изглед от града
Генуа - пристанището
Генуа - замък
Фонтан в Генуа
Генуа - общината
Генуа - кораб
Генуа - яхти на пристанището
Генуа - крайбрежна алея
Генуа - ветроход
Генуа - кеят
Генуа
Генуа - яхти и кораби
Генуа
Генуа - сгради
Генуа
Улица в Генуа
Генуа - красива улица
Генуа
Генуа
Генуа
Генуа - площад
Генуа
Генуа
Генуа
Генуа
Генуа
Генуа
Генуа
Гласувай:
Рейтинг 4.5 от 2 гласа
ясно небе
18.73 °C | ясно небе

Вятър: 3.1 m/s

Влажност: 60 %

Атмосферно налягане: 1014 hpa

Облачност: 0 %

RSS