Хелзинки

Информация | Kарта
seen
14853
facebook
Хелзинки

Хелзинки е с население 579 016 души и е столица и най-големият град във Финландия. Разположен е на северния бряг на Финския залив в провинция Южна Финландия.

Една от най-големите забележителности на Хелзинки е остров крепост Суоменлина. Крепостта е построена от шведите през ХVІІ в. върху шест острова. В момента на остров Суоменлина още има военни и казарми. Той е едно от най-посещаваните места в Хелзинки. През 1991 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Всяка година през август на остров Суоменлина има състезание с фоерверки. В Хелзинки има две църкви, които заслужава да се видят. Едната е Катедралата Успение Богородично, построена в руски стил и е най-голяма от този вид в скандинавските страни. Втората църква е вкопана в скала (Темпелиаукио). Над земята е само куполът на църквата.

В Хелзинки заслужават да се видят още: президентския дворец, Сенатския площад с Лютеранската катедрала, парламента, зала "Финландия" и Операта. Близо до Хелзинки се намира град музей Порвоо с изцяло дървени сгради оцветени в различен цвят.

Снимки Хелзинки
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Хелзинки. Снимки от Хелзинки и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Хелзинки - красива сграда
Сграда в Хелзинки
Зима в Хелзинки
Хелзинки - интересна сграда
Хелзинки - църква
Хелзинки - интериор от църква
Хелзинки през нощта
Църква в Хелзинки
Хелзинки - улица
Хелзинки - нощ
Снежна гледка от Хелзинки
Изглед от Хелзинки
Хелзинки - ледоразбивач
Снежен изглед от Хелзинки
Хелзинки през зимата
Сняг в Хелзинки
Хелзинки - кораб
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS