Страсбург

Информация | Kарта
seen
13763
facebook
Страсбург

Страсбург (Strasbourg ) е град в Източна Франция, близо до границата с . В него са седалищата на някои от институциите на Европейския съюз: Съвета на Европа, Еврокорпус, Европейския парламент и Европейския омбудсман. Страсбург е второто по-големина пристанище по река Рейн след в Германия. В Страсбург трябва да се посети островът Гранд Ил образуван от каналите на река Рейн. Интересни да се видят там са къщите с тяхната архитектура. Целият остров е в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. На островът се намира и , която е в готически стил и е най-високата френска църква и четвърта по този показател в света.

В Страсбург има много музей и паркове, които трябва да се посетят: Мюзе дьо л`Йовр с колекция от средновековно религиозно изкуство; Пале Роан – включващ три музея – изящни изкуства, приложни изкуства и археология; Бент Бараж Вобан от ХVІІ в.; Мезон Камерзел – една от най-запазените средновековни къщи в Свещената Римска империя; Музея на модерното и съвременното изкуство.

Интересен е факта, че в Страсбург е написана „Марсилезата” през 1792 г.

Снимки Страсбург
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Страсбург. Снимки от Страсбург и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Страсбург - улица
Страсбург - катедралата
Страсбург - Катедралата Нотр Дам
Катедралата в Старсбург
Стасбург - център
Страсбург - къщи
Страсбург - изглед от Катедралата
Страсбург - стар площад
Страсбург - канали
Уличка в Страсбург
Страсбург - улица и сгради
Страсбург - влак
Улица в Страсбург
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
22.9 °C | ясно небе

Вятър: 3.1 m/s

Влажност: 35 %

Атмосферно налягане: 1016 hpa

Облачност: 0 %

RSS