Ница

Информация | Kарта
seen
13219
facebook
Ница

Ница (Nice) е град на Френската Ривиера (Лазурният бряг). Смята се, че е основан от гърците около 350 г.пр.Хр. под името Никая. През 11 век Ница се присъединява към княжество Прованс, през 14 в. към Савоя, в началото на 19 в. към Пиемонт и Сардиния .Окончателно става част от днешна Франция през 1860 г. В Ница се провежда ежегоден карнавал от 13 до 25 февруари, който всяка година е посещаван от около 1,2 милиона туристи. Първото сведение за карнавала е от 1294 г., когато конт Шарл д'Анжу прекарал "радостни дни" в Ница. Съвременното празнуване датира от 23 февруари 1873 г., когато Негово величество крал Карнавал I влязъл в града.

В Ница има 18 музея и галерии - музеи на Матис, Марк Шагал, Реноар, Огюст Роден и др. Още в Ница интересни да се видят са Катедралата от ХVІІ в. с необичайната си камбанария, Двореца Ласкарис в италиански стил и др.

Снимки Ница
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Ница. Снимки от Ница и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Ница - изглед
Изглед от Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Пристанището в Ница
Ница - пристанището
Ница - изглед от пристанището
Ница - сграда
Ница - център
Църква в Ница
Ница - фонтани
Ница
Ница
Ница
Ница
Ница - паметник
Ница - палми
Ница - парк
Ница - скали
Ница - изглед към морето
Изглед към морето - Ница
Ница - център
Ница - улица
Улица в Ница
Ница
Ница
Ница
Ница
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
разсеяна облачност
13.85 °C | разсеяна облачност

Вятър: 1.5 m/s

Влажност: 59 %

Атмосферно налягане: 1018 hpa

Облачност: 75 %

RSS