Осло

Информация | Kарта
seen
10055
facebook
Осло

Осло (Oslo) е столица на Норвегия. В периода 1624 – 1925 г. градът е наричан Кристиания. Началото на град Осло е поставено около 1000 г. от крал Харалд Хардроде, а е столица от 1314 г. След тридневен пожар, който унищожава голяма част от средновековния град, през 1624 г. кралят на Дания и Норвегия Кристиан IV нарича града на свое име – Кристиания. Името Осло е върнато от 1 януари 1925 г. Сега Осло е една от най-големите по площ столици с много паркове и зеленина, а в границите на града влизат 40 острова и 343 езера.

Много от забележителностите в Осло са строени през XІХ в., в това число Кралския Палат (1825-1848), Стортинге (Парламентът) (1861-1866), Университетът и Националният театър.

Освен това в Осло трябва да се посетят: Паркът Вигеланд; Музеят Фрам; Музеят Кон-Тики; Музеят на викингите; Музеят на военните сили; Градски музей в Осло; Ботаническата градина; Зоологически музей; Музеят на модерното изкуство; Крепостта и замъка Акешус; Музеят на армията; Градската зала, където се намира и Градския съвет; Катедралата в Осло и др.

Снимки Осло
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Осло. Снимки от Осло и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Осло - Сградата на парламента
Осло - сграда
Осло
Осло - църква
Осло - улица и сгради
Изглед от Осло
Сграда в Осло
Осло
Осло през нощта
Дворец в Осло
Осло
Осло
Осло
Осло
Осло - дървета през зимата
Осло - Кралският дворец
Осло - пристанището
Осло
Осло
Къщи - Осло
Осло - паметник
Осло - парк
Осло - парк през зимата
Осло - замръзнало езеро
Снежен парк - Осло
Осло - изглед от парк
Зима в Осло
Осло
Осло
Зимна приказка в Осло
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
22.18 °C | ясно небе

Вятър: 1 m/s

Влажност: 53 %

Атмосферно налягане: 1014 hpa

Облачност: 1 %

RSS