Чикаго - Илинойс

Информация | Kарта
seen
21346
facebook
Чикаго - Илинойс

Чикаго (Chicago) е град в щат Илинойс, на брега на езерото Мичиган. Селището е основано е през 1795 г., а през 1803 г. е построен и форт Диърборн. През 1833 г. е обявен за град с името Чикаго. През 30-те години на ХХ в. по време на Сухия режим, Чикаго се прославя със своите гангстери, а сега е важен център на търговията. В Чикаго е построен първият небостъргач в света, а сега три от най-високите сгради в Америка се намират тук: Сиърс Тауър, Джон Ханкок Сентър и Аон Сентър.

Чикаго разполага с много паркове, градини, плажове край езерото Мичиган и открити площи и пространства, които са много посещавани от туристите и жителите на града.

В Чикаго могат да се посетят: Института по изкуствата; Музея на съвременното изкуство; Историческият музей; Природонаучният музей; Музей на мексиканското изкуство; Музей на науката и техниката, Чикагският симфоничен оркестър и др.

Снимки Чикаго - Илинойс
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Чикаго - Илинойс. Снимки от Чикаго - Илинойс и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Чикаго - Илинойс
Чикаго - Илинойс
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
лека мъгла
5.27 °C | лека мъгла

Вятър: 4.1 m/s

Влажност: 75 %

Атмосферно налягане: 1016 hpa

Облачност: 90 %

RSS