Ню Йорк

Информация | Kарта
seen
8907
facebook
Ню Йорк

Ню Йорк (The City of New York) е най-големият град в САЩ и един от най-големите в света. Селището е основано от холандци през 1614 г. и го кръщават Нови Амстердам. През 1644 г. градът е превзет от Англичаните и кръстен Нов Йорк (Ню Йорк), на името на новия крал Джеймс, който е дук на Йорк. По това време градът вече е един от най-важните на континента и за кратко до 1790 г. е и столица на САЩ. През следващите години Ню Йорк продължава да се развива бурно и в него пристигат милиони имигранти от цял свят. Ню Йорк има пет части – Бруклин, Бронкс, Манхатън, Куинс и Стейтън Айлънд и заедно с предградията му образуват Голям Ню Йорк. В Ню Йорк интересни да се посетят са: Бруклинският мост; Небостъргачът Емпайър Стейт Билдинг; Рокфелер Сентър; Манастирите на остров Манхатън; Бруклинския музей на изящните изкуства; Музеят на модерното изкуство; Бродуей; Статуята на Свободата и др.

На 11 септември 2001 г. Ню Йорк става център на терористичен акт, при който са разрушени сградите на Световния търговски център – един от символите на града и загиват над 3000 души.

Снимки Ню Йорк
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Ню Йорк. Снимки от Ню Йорк и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Ню Йорк
Ню Йорк
Ню Йорк
Ню Йорк - църква
Ню Йорк
Ню Йорк
Ню Йорк
Ню Йорк
Ню Йорк
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
19.84 °C | ясно небе

Вятър: 4.1 m/s

Влажност: 37 %

Атмосферно налягане: 1009 hpa

Облачност: 1 %

google RSS