Сейнт Луис - Мисури

Информация | Kарта
seen
11043
facebook
Сейнт Луис - Мисури

Сейнт Луис (Saint Louis) е град в САЩ, щата Мисури. Намира се на западния бряг на река Мисисипи. Основан е от французи 1763 г. и е кръстен на крал свети Луи ІХ. До 1768 г. е бил част от Луизана, а в периода 1768 до 1804 г. е испански. След това заедно с Луизана е продаден от Франция на САЩ. Сейнт Луис става главен град при експедициите към Дивия Запад, а през 1817 г. започва да функционира и пристанище, което скоро става второ по-големина след Ню Йорк.

Сейнт Луис има старинна и съвременна архитектура. Интересни да се видят са: Абатството „Сейнт Луис”; Църквата „Сейнт Луис Кинг ъв Франс”; Сейнт Луис Юниън Стейшън; Музеят на изкуството; Симфоничният оркестър на Сейнт Луис; Големият форест парк със Зоологическата градина; Градския театър; Историческия музей и др.

Една от най-големите забележителности на Сейнт Луис е арката „Гейтуей”, направена от неръждаема стомана и един от най-високите паметници в света.

В околностите на Сейнт Луис трябва да се посети Каокия Маундс, където са останките на един от най-големите предколумбови градове на север от Мексико.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
тъмни облаци
-2.14 °C | тъмни облаци

Вятър: 5.1 m/s

Влажност: 86 %

Атмосферно налягане: 1034 hpa

Облачност: 90 %

google RSS